Konsultacijos daugiabučių namų savininkų bendrijų (DNSB) klausimais

(šiuo metu atnaujinama)

PASTABA: Mums nėra suteikta teisė oficialiai aiškinti įstatymų ir kitų teisės aktų nuostatų taikymą. Dalindamiesi sukauptomis žiniomis ir patirtimi mes pateikiame jums savo specialistų rekomendacines įžvalgas.

Konsultacijos / VALDYBA / Koks asmuo gali būti renkamas valdybos nariu

2023 m. pabaigoje bendrijoje buvo išrinktas pirmininkas. Dabar organizuojamas bendrijos narių susirinkimas, kuris rinks valdybą. Ar valdybos narių rinkimuose turi dalyvauti ir naujai išrinktas pirmininkas, kuris pagal įstatus automatiškai tampa valdybos pirmininku? Iš anksto dėkoju.

Neredaguotas klausimas:
Laba diena, 2023 m. pabaigoje bendrijoje buvo išrinktas pirmininkas. Dabar organizuojamas bendrijos narių susirinkimas, kuris rinks valdybą. Ar valdybos narių rinkimuose turi dalyvauti ir naujai išrinktas pirmininkas, kuris pagal įstatus automatiškai tampa valdybos pirmininku ? Iš anksto dėkoju.
Klausimą uždavė: Romualdas , 2024-02-05
Paskutinė redakcija: 2024-02-06
Reitingas:
(balsavo 0)

Pagal dabar galiojantį teisinį reguliavimą bendrijos pirmininkas tampa ir valdybos pirmininku, tik svarbu, kaip įrašėte sprendimus protokole ir ar įregistravote bendrijos pirmininką ir valdybos nariu Juridinių asmenų registre. Jeigu nesate dėl to tikri, geriau dar kartą įrašykite į protokolą, kad bendrijos pirmininku esantis asmuo Vardenis Pavardenis išrinktas ir valdybos nariu (ir taps valdybos pirmininku).

Komentarai (0) 0-0
    Komentarų dar nėra. Būkite pirmi - pakomentuokite!

Komentuoti

pateikdami komentarą sutinkate, kad el. pašto adresas bei kompiuterio IP adresas viešai nebus skelbiamas, bet admnistracijai bus žinomas